Milyen gyakran végezzünk Pilates-gyakorlatokat?

A válasz egyszerű: attól függ, milyen eredményt szeretnél elérni. Amennyiben a hátfájást, a hosszú hét végére felgyülemlett stresszt  szeretnéd csökkenteni, akkor elég a heti egy alkalom. Ha izmos hasat, formás lábakat, vagy a szülés előtti alakodat szeretnéd visszanyerni, akkor hetente minimum kétszer, de inkább háromszor kell lejárnod edzeni. A Pilatesben – ahogy minden más fitness rendszerben – a heti háromszori gyakorlás tűnik a legideálisabbnak a megfelelő tartós eredmény eléréséhez.

Fontos!

Neked kell a döntést meghoznod, és aszerint kialakítanod a heti edzésrutinod, hogy azok beépüljenek a mindennapjaidba, ne legyen kérdéses, hogy edzesz-e vagy nem!

A heti egyszeri gyakorlás csökkenti a stresszt, növeli az izmok lazaságát, javítja a tartásod, de ha lapos hasat, feszes izmokat szeretnél kialakítani, ahhoz ez kevés – 2 hónap múlva ott fogod hagyni, mondván nem érted el a célod, nem is tudván hogy Te követted el a hibát, nem a Pilates tehet róla.

A heti háromszori edzés megdolgoztatja a tested a kiegyensúlyozott fejlődéshez, ugyanakkor elegendő időt ad a regenárálódásra, pihenésre is. A céljaidat csak kitartó, rendszeres mozgással érheted el, fejlődni csak úgy lehet, ha teszel érte valamit. Nagyon fontos, hogy mindig kövesd az oktató tanácsait, s sose fókuszálj csak egy területre (pl. a hasra). A gyakorlatok elsajátítása csak fokozatosan történhet, rengeteg gyakorlást és koncentrációt igényelnek, hogy biztonságosan, s hatékonyan tudd őket végrehajtani. Minél többet gyakorlod, annál hamarabb elsajátítod őket, s annál hamarabb alakítják át az életed, formálják a tested.

Összefoglalva: a hosszú távú eredményhez a heti háromszori gyakorlás az ideális, de legalább hetente kétszer kell edzened ahhoz, hogy szinten tartsd magad, vagy hogy valami fejlődést elérj!

FacebookTwitterGoogle+Share