Egy hatékony hasizom erősítő Pilates-gyakorlat

Melyik a legjobb edzésmódszer a hasizmok fejlesztésére? Sokszor feltett kérdés, a válasz mégsem egyszerű, mivel annyi edzésfajta, „csodaszer” van a piacon, hogy a külső szemlélődő elvész a sok iránymutatásban.

Sokan a Pilates gyakorlatokat tartják a leghatásosabbnak – miért? Mert a has minden izomcsoportját megmozgatja, nem csak a külső hasizmokat (a legtöbb edzésmódszer csak a külső hasizmokat célozza meg).

A Pilates erősíti és nyújtja a hasizmokat, fejleszti a stabilitást, egyensúlyt és a testtartást – ez a mozgásforma rengeteg olyan gyakorlatot  tartalmaz melyek ezek elérésében segítenek.

Hogy melyik a legjobb has laposító gyakorlat? Íme egy a sok közül:

  • Helyezkedj fekvőtámasz tartásba úgy, hogy a csuklóid előre nézzenek, a vállal egyvonalban legyenek, lábak összezárva
  • A hát legyen egyenes, a válladtól a csípőn át  bokájáig egyenesen tartsd magad 30-60 másodpercig (addig amíg a helyes testtartást meg tudod tartani) úgy, hogy a derekad ne mozduljon se fel, se le, az egyenes vonal megtartása a cél
  • Pihenj 30-60 másodpercet és ismételd meg a gyakorlatot egyszer-kétszer
  • A gyakorlatot mindig egy pihenőnap beiktatásával érdemes elvégezni, próbáld minden alkalommal növelni azt az időt, amit a helyes testtartásban eltölt

Amennyiben több hasizomfejlesztő gyakorlatot szeretnél megismerni, mindenképpen próbáld ki a Pilatest– ha elég elszánt vagy, a siker nem marad el!

Pilates-hasizom

FacebookTwitterGoogle+Share