Callanetics

CallaneticsMikor ajánljuk a Callaneticset?

Ennek a mozgásformának sincsen semmilyen „ellenjavallata”, bármelyik életkorban, bármilyen súlycsoportba is tartozzék is valaki, a Callanetics biztosan hozzá fog járulni egészségesebbé, fittebbé, energikusabbá válásához. Vannak azonban olyan problémák, élethelyzetek, amelyek esetében különösen melegen ajánljuk ezt az össszetett, a jóga, a balett, a gyógytorna, sőt a tánc egyes elemeit is őrző mozgásformát.

Alakformáláshoz

Állsz a tükör előtt, és elégedetlen vagya külsőddel? Szeretnéd magad karcsúbb derekúnak, feszesebb hasúnak látni? A Callanetics jó választás, hiszen ez az edzésforma, amelyik elsősorban a mélyizmokra hat, de közben a zsírpárnákat is apasztja! Ha belevágsz és kitartóan   végzed a Callanetics-gyakorlatokat, néhány hét alatt jól látható lesz az eredmény. A hagyományos súlycsökkentő edzésformákkal szemben nem annyira a leadott kilókra, inkább a testalkat átalakulására érdemes figyelned: a sikerélményt a feszesebb has- és hátizmok, a csökkenő has-, comb- és csípőkörfogat jelentik majd.

Callanetics a helyes testtartáshoz

Legtöbbünk testtartásán már a harmincadik éven túl meglátszik az ülőmunka és a felnőttkorral manapság együtt járó folyamatos stressz: a vállak előreesnek, a nyak- és a hátizmok egyfajta védekező tartásba merevednek. Ráadásul már régen elmúlt az iskoláskori tornaórák, a kamaszkori fociderbik, szabadidős sportok karbantartó hatása is, így aztán a legfőbb ideje, hogy egy, a testtartás javítására is alkalmas rendszeres mozgásba fogjon! Figyeldmeg, néhány alkalom után egyenesebb tartásúnak, élettelibbnek, fiatalabbnak, energikusabbnak fogod látni magad!


Ha már nem vagy (annyira) fiatal…

Itt fáj, ott fáj? Bár nem érzed magát még öregasszonynak, mégis, lassan már évente lesújt a derekadra a „boszorkánylövés”, olykor úgy érzed, beszakad a hátad, a térdeid pedig szinte csikorogva tiltakoznak, ha akár csak a buszhoz kell futnod? Érzed, hogy nem mehet így tovább, nagy szükséged volna mozgásra, de nehezen szánod rá magad? Sokan erre az állapotra fogják, hogy azért nem kezdenek el kocogni vagy azért nem mennek el aerobikedzésre, mert az ízületeiket féltik a zökkenésektől, a megterhelésektől. Van, aki szerint ez a 22-es csapdája: ahhoz, hogy edzettebbek legyenek az ízületei, mozognia kellene, de ahhoz, hogy képes legyen rendszeres mozgásra, edzettebbeknek kellene lennie az ízületeinek…

A Callanetics segítségével feloldhatod ezt az ellentmondást: ez a tréningforma úgy mozgatja át az egész tested,  hogy nem terheli az ízületeid, hogy nincsenek benne ugrással, földre zökkenéssel járó futáselemek vagy aerob gyakorlatok. Edzettebbé teszi az izmaid, amelyek átveszik az ízületek terhelésének egy részét, így enyhülnek, ritkábbá válnak a kellemetlen derék-, térd- és hátfájdalmak. Ez az edzettség védi a gerinced és az ízületeid is, így a Callanetics (a Pilateshez hasonlóan) felkészíti, alkalmassá tesz arra, hogy ezután a  tréningsorozat után bármelyik más, akár sokkal intenzívebb mozgásformákat is választhass. Ez az edzés ajánlható azoknak is, akik diagnosztizált csontritkulástól vagy gerincbántalmaktól szenvednek.

Vannak, akik például az aerobik edzésektől azért ódzkodnak, mert attól félnek, hogy nem lesznek képesek lépést tartani a tréner utasításaival, a többiek tempójával.  A Callanetics elsajátításával mindenki kicsit önmaga edzője lehet, hiszen megtanul befelé figyelni, a teste, az izmai működésére, így „első kézből” szerezhet információkat  arról, milyen állapotban van az éppen dolgoztatott izma, mennyire sikerül ellazítani vagy éppen a tónusát növelni. A mozdulatok kicsik, és mindenki a saját ritmusában végezheti őket, bármikor leállhat, ha annak érzi szükségét. Közben mind többet megtudhat önmagáról, testéről, egészségéről, és előbb-utóbb nemcsak a teste fölötti fizikai irányítását veheti kezébe tudatosan,  hanem egyre jobban fogja tudni kezelni a stresszes  vagy lehangolt lelkiállapotokat is. Az edzések után kellemes fáradtság, ellazultság fogja el, közérzete javul, az életkedve erősödik, fittebbnek, energikusabbnak, szexisebbnek fogja érezni magát. Ez utóbbi annál is inkább igaz, mivel a Callanetics képes újra tónust adni a megereszkedett gátizmoknak is, edzve az intim testrészeket, hogy a szexuális élet újra mind teljesebb örömöt szerezzen.

Sok várható előny, semmi ellenjavallat: miért ne próbálnád ki?

Ha felkeltettük érdeklődésed, látogass el hozzánk!

Címünk:

Budapest V.ker.
Városház u. 14.
II. em. 1/A

Tel.: 1-337-9294 (Bejelentkezés 14 óra után)
Tel.: 30/951-4044 (Információ)

FacebookTwitterGoogle+Share