bodyART ® – fedezd fel a mozgás művészetét!

Mindegy, hogy a fiatalok  vagy az érettebb korúak közé tartozol, az éveid számának nem lesz többé jelentősége, ha sikerül megtalálnod az igazán neked való mozgásformát. Ugyanígy elveszíti a fontosságát az is, hogy kezdőnek vagy edzettnek számítasz, ha a mozgástól egyre jobban érzed majd magad, az adott edzésforma energiával, önbizalommal tölt el, megtanít újra szeretni a tested, és teljesebbé tenni az életed. Ehhez a Body Art tökéletes választás lehet!

Robert Steinbacher dolgozta ki a bodyART®-ot, ezt az intenzív, funkcionális, teljes testre ható tréninget, amely egyszerre tesz erősebbé, rugalmasabbá, edzi a szívet és a légzőrendszert.  Holisztikus jellegű, vagyis a teljes test, a lélek és a szellem egységét tekinti, az egész emberre hat, az egyén belső, illetve a  külső környezetével való harmóniájára törekszik.

A bodyART ® – mozgás és filozófia

A bodyART® tréning kidolgozója felhasználta a keleti filozófiák egyes elemeit, a Yin és a Yang rendszerét követve az ellentétek harmóniájára építette fel. Az edzésformába beemelte több mozgásrendszer, például a klasszikus balett, a japán gyógytorna és a jóga alapgyakorlatait, dinamikus egyensúlyt teremtve aktivitás és passzivitás között. Ez annyit jelent, hogy a mozdulatok egymásba fonódnak, a mozdulatsorok ívet alkotnak, nem különülnek el az egyes testrészek átmozgatására irányuló gyakorlatok. A jóga egyes gyakorlatai, ászanái felismerhetők ugyan, de itt nem a mozdulatok hosszas kitartása a cél, hanem azok dinamikus végzése. Az edzés felépítése megkomponált: lassabb és gyorsabb, erőteljesebb és pihentetőbb, meditatív, relaxáló szakaszok váltják egymást, szinte körforgásszerűen. Így egy pillanatig sem unalmas, nem válik monotonná a Body Art tréning, jól követhető, nem „marad le” senki a tréner útmutatásairól.

A test energiacsakráit sorra veszik a gyakorlatsorok, minden csakrát aktiválnak, így a teljes test felfrissül, energiával töltődik  fel. Az energia szabad áramlását akadályozó zavarok, blokkok, izomgörcsök  oldódnak, így a Body Art nemcsak erősít és frissít, harmonizál, hanem a legjobb stresszoldó, sőt, a mindennapi, tartós feszültség által okozott testi-lelki károkat is enyhíti.

Tudatos szabadságélmény

Érdemes megnézni a Body Art  edzésen résztvevők arcát: egyfajta befelé figyelés, összpontosítás látható, ugyanakkor derűs nyugalom, felszabadultság is: ahogy átadják magukat a mozgás örömének, a lendület folyamatossága segíti, viszi őket egyre tovább, egészen addig, amíg egy áramlás, „flow” élmény részesei lesznek. A kontrolláltan, tudatosan végrehajtott gyakorlatok során pozitív élményt jelent a stressz nyomása alóli felszabadulás, és az izmok, inak újra felfedezett rugalmassága, hajlékonysága, a mozgás ritmusa, összerendezettsége is. Az egész testet energetizálja a speciális légzéstechnika, amelynek segítségével  élénkül a keringés, oxigénhez jut a test minden porcikája. Mindezt tudatosan átélve szinte újra birtokba vesszük a testünket, mintegy visszavesszük az irányítást a működése felett, ami jóleső szabadságérzéssel, önbizalommal tölthet el.

A bodyART® bárkinek ajánlható

Az nem kérdés, hogy kinek lenne szüksége erre az edzésformára, hiszen mindenkinek csak jót tehet, aki a napi stressz nyomásától szenved, vagy aki a modern, mozgásszegény életforma hátrányait érzi magán. Az alvászavarok, az ülőmunka miatti rossz testtartás, a „stresszpontokon” letapadt, merev, fájós vállizmok, a derék és hátfájdalmak legtöbbünk számára ismerősek, hogy a megereszkedett kötőszövetekről, az alattomosan felrakodó pluszkilókról ne is beszéljünk.

A bodyART ® azoknak is segít úrrá lenni ezeken a kellemetlenségeken, akik tartanak az intenzívebb edzésformáktól, például az aerobic jellegű tréningektől vagy az edzőtermek gépeitől, és nem szeretnek futni sem. Olyan összetett mozgásforma, amely egymagában hat a teljes testre, átmozgatja a mélyizmokat is, erősíti és hajlékonyabbá, rugalmasabbá teszi a mozgatórendszert. Az erőt, intenzitást igénylő elemeket nyújtó, lazító mozdulatsorok követik, amelyek alatt új erőt lehet gyűjtei a következő, dinamikusabb mozdulatcsoportra – így életkortól, testsúlytól, edzettségi szinttől függetlenül bárki számára alkalmas edzésforma lehet. Ki-ki – a tréner segítségével – a saját testére szabhatja a gyakorlatokat, és a hatás már néhány alkalom után megmutatkozik: nő az állóképessége, ereje, stressztűrő képessége, koncentráló képessége, mozgékonysága, javul a légzése, az anyagcseréje, a testtartása,  harmonikusabbá válik a mozgása, energikusabban, kiegyensúlyozottabban, nagyobb derűvel élheti meg a mindennapjait.  Érdemes kipróbálni!

Body Art Budapest belvárosában

FacebookTwitterGoogle+Share