A Pilates mint gerinctorna

A Pilates egy hatékony gerinctornaként is fölfogható, hiszen a mozdulatok kifejezetten jó hatást gyakorolnak a hát- és derékfájdalmaktól szenvedő páciensekre.

A Pilates erősít, javítja a hajlékonyságot, növeli a csípőöv és a vállöv ízületeinek hajlékonyságát. Megtanít a tested stresszmentes használatára, a kiegyensúlyozott mozgásra, mely nem terheli a gerincet, és segít elsajátítani a természetes testtartást is.

Mielőtt elkezded a PIilates gyakorlatokat, fontos meggyőződni, hogy oktatód valóban rendelkezik-e beható PIilates ismeretekkel, s valóban ismeri-e a hátfájást gyógyító gyakorlatokat. A heti két-három alkalom már hatásosan kezeli a hátfájást, s minden ezzel kapcsolatos fizikai problémát.

Általános szabály, hogy a gyakorlatok során nem szabad a gerincet, a csontozatot támogató izomzatot extrém megterhelésnek kitenni, vagy teljes kimerülésig erőltetni a gyakorlatokat, mert ilyenkor történik a legtöbb sérülés! Ha bármely gyakorlatnál fájdalom jelentkezik, azonnal le kell állni, s az oktató segítségét kérni, mert lehet, hogy csak a helytelenül végrehajtott mozdulatból fakad a fájdalom.

Időbe telik a mozdulatok elsajátítása, de a rendszeres PIilates edzés garantáltan meghozza a gyümölcsét, amennyiben az alábbi feltételek adottak:

  • megbízható, gyakorlott tréner
  • heti két-három edzés
  • szorgalom és kitartás

Kalandra fel, ne habozz tovább, csak rajtad múlik, hogy javítasz-e az életminőségeden!

FacebookTwitterGoogle+Share