A Pilates-gyakorlatok jótékony hatásai

beautiful sporty woman doing exercise on the floor

Az alábbiakban a Pilates-gyakorlatok jótékony hatásai közül emeljük ki a legfontosabbakat, melyek három hónap rendszeres gyakorlás után már biztosan érezhetőek, láthatóak. Ehhez legalább heti kétszer kell Pilates órán részt venned.

Feszesebb fenék: A legtöbb Pilates-gyakorlat megdolgoztatja a feneket. Néhány hét rendszeres gyakorlás után már látható az eredmény, a feneked feszesebb, tónusosabb lesz mint volt.

Hosszabb, szikárabb izomzat: a gyakorlatok nyújtják a végtagok izmait, melyek hatására hosszabb, szikárabb tónusú lesz a tested.

Szép testtartás: a gyakorlatok egyik legnagyobb előnye, hogy javítja a testtartást, egyenessé teszi a hátat, így magasabbnak, elegánsabbnak tűnik a rendszeres Pilates gyakorló.

Laposabb has: a fogyás mellett a Pilates teszi leghatékonyabban lapossá a hasat. Amennyiben elsajátítod a hasgyakorlatok helyes kivitelezését, az eredmény nem marad el: a hasad laposabbá, formásabbá válik.

Csökkenő hátfájások: a legtöbb hátfájás a helytelen testtartásból és az ülő életmódból következik. Pilates főleg azokat az izmokat célozza meg, melyek a fájdalmakért felelősek: a gyenge törzs és fenék izmokat. A helyesen kivitelezett  gyakorlatok megtanítanak arra, hogyan erősítsd a tested, javítsd a tartásod és hogyan kerüld el a sérüléseket.

Nagyobb hajlékonyság: a gyakorlatok nyújtják az izmokat és az izületeket. A rendszeres gyakorlás segítségével a tested elérheti a hajlékonyságának és erejének határait.

Több figyelem a testedre: a gyakorlatok révén egyre többet figyelsz a testedre, egyre több mindent hasznosítasz a gyakorlatokból a mindennapoi életben – ügyelsz a testtartásodra, leereszted a vállaidat, stb.

Jobb egyensúly: a jó egyensúlyhoz fontosak az erős, stabil testközépponti izmok – alhas, fenék -, melyek erősítése javítja a mozgáskoordinációt, az egyensúlyt. Ezeket nagyon hatékonyan fejlesztik a Pilates-gyakorlatok.

FacebookTwitterGoogle+Share